Contra el fred protegeix la teva pell

Ja arriba el hivern i en conseqüència el fred. La baixada de les temperatures, entre d’altres conseqüències, pot afectar a la salut de la teva pell.

El primer que em de saber és que el fred causa  una vasoconstricció en els capil·lars de la pell, i això fa que no arribi el suficient oxigen i nutrients a les cèl·lules del epidermis. A més a més, el fred retrassa el cicle de la renovació cel·lular i s’acumulen les cèl·lules mortes formant una capa, que impedeix la secreció cebàcia natural de la pell deixant-la seca i sensible.

Des de Farmàcia Costa Miralbell t’aconsellem:

  • augmentar la hidratació de la pell, en les zones de la pell exposades al fred com la cara i les mans. Encara que la pell tingui enzims que ajudin a soportar temperatures inferiors a 37ºC aquesta pot perdre movilitat i el·lasticitat. Això provoca una alteració de la barrera cutània i en conseqüència la deshidratació, la sequetat i fins i tot irritacions si la pell és sensible.

 

  • s’ha de tenir una cura especial amb els llavis, ja que la seva pell és més fina, no té glàndules sudorípares ni sebàcies, i això fa que regulin malament els canvis de temperatura i no puguin produir suficient hidratació.

 

  • per combatre el fred també pots pendre infusions, que poden aportar-te calor i altres beneficis.

 

blog

 

Per qualsevol dubte pots venir a consultar-nos a Farmàcia Costa Miralbell.

 

Cristina Climent (Estudiant de Farmàcia) i Celia García (Farmacèutica)