Què en saps de les castanyes?

Ja arriba Tot Sants, i amb aquest els panellets i les castanyes. Teniu pont? Tot i que no en tingueu si esteu pensant en menjar-vos les castanyes, aquí us expliquem quins beneficis tenen per la nostra salut.

Les castanyes són un tipus de fruit sec amb característiques especials ja que, a diferència dels altres, aquestes són molt riques en hidrats de carboni (40%) i, a més a més, contenen molt poc greix (2%) i proteïnes (2%).

Altres característiques importants que tenen les castanyes són el seu alt contingut en fibra, un baix contingut calòric (unes 190Kcal/100gr) i el fet de que són font de vitamines i minerals, entre els quals destaquen: el magnesi, el ferro, el potassi, i el fòsfor.

Les castanyes es poden ingerir tant crues com cuites; encara que, s’ha de tenir en compte que si es mengen crues ens poden produir molèsties intestinals degut a l’alt contingut en tanins que tenen.

Quins beneficis ens aporten les castanyes?

  • Al ser un fruit sec molt ric en hidrats de carboni, ens proporciona molta energia.
  • Té un efecte saciant gràcies a la fibra que conté i, a més a més, al tenir un baix contingut calòric, ens pot ajudar amb les dietes d’aprimament.
  • A part de l’efecte saciant que produeix la fibra, aquesta també ajuda en problemes com el restrenyiment i la diarrea.
  •  Gràcies al seu alt contingut en minerals se li atribueixen propietats tant antiinflamatòries com vasculars.
  • En quant a vitamines, destaquem el seu aport en vitamines del grup B (excepte la B12) que són importants en el metabolisme energètic i milloren el rendiment tant físic com mental. Així que si estàs en època d’examens és un bon moment per consumir-ne!

 

T’animes a menjar-ne?

Cristina Climent (estudiant de farmàcia) i Núria Barceló (farmacèutica).