Trobes difícil posar-te un col·liri? Aquí t’ho expliquem!

Categories:

colirio-cataratas-tratamientoEls col·liris són preparats farmacèutics destinats a ser aplicats als ulls. Són bàsicament medicaments amb activitat antiinfecciosa o antiinflamatòria, però també s’usen per al tractament de malalties de l’ull com el glaucoma o per solucionar la sequedat ocular.

Els col·liris han de ser estèrils. Per utilitzar-los cal tenir en compte una sèrie de precaucions, ja que és molt fàcil que es contaminin, cosa que podria afectar l’ull on s’administren.

  • En primer lloc, cal rentar-se les mans just abans de l’aplicació del medicament.
  • Tot seguit s’ha d’inclinar el cap una mica enrere i cap al costat de l’ull on s’aplicaran les gotes i abaixar la parpella inferior, aplicant les gotes en la cavitat que es forma.
  • La punta de l’aplicador no ha de tocar cap superfície (fins i tot l’ull) per evitar la contaminació.
  • És bàsic aplicar el nombre exacte de gotes prescrites, i després procurar parpellejar un parell de vegades per estendre les gotes per tota la superfície ocular.
  • Després cal tancar els ulls durant uns minuts per tal de netejar l’excés de líquid que pugui vessar.
  • Pot ser que la visió es torni borrosa durant uns moments. Cal evitar haver de fer activitats que demanin molta agudesa visual durant aquestes estones.
  • Es millor esperar uns moments en el cas d’haver d’aplicar un segon col·liri.
  • No s’han de fer servir lents de contacte quan s’apliquen col·liris, si no es té la certesa que no s’alteraran.

 

A més a més cal recordar que els col·liris un cop oberts deixen de ser estèrils i, per tant, cal llençar-los quan s’acaba el tractament. També s’ha de mantenir l’envàs ben tancat en un lloc fresc i sec i no s’ha de compartir l’ús amb altres pacients.

 

Per qualsevol dubte vine i consulta’ns a Farmàcia Costa Miralbell.

Cristina Climent, estudiant de farmàcia a la UB

 

 


Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i amb finalitats analítiques. Conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes que podràs acceptar o no quan hi accedeixis. En fer clic al botó Acceptar, acceptes l'ús d'aquestes tecnologies i el tractament de les teves dades per a aquests propòsits.   
Privacidad