12 de novembre, dia mundial de l’obesitat

Demà és el dia mundial de l’obesitat, i hem de saber que és una malaltia que ens pot afectar a tots i ha crescut molt en els últims anys, concretament des de 1975 la prevalença d’obesitat mundial s’ha quasi triplicat.

A Espanya, el 25% de la població és obesa o té problemes de sobrepès, a més a més, som el segon país amb més obesitat de la Unió Europea, és per això que hem de saber tots els riscos que comporta aquesta malaltia.

L’obesitat és una acumulació anormal del greix, que pot arribar a ser excessiva i, per tant, produir-nos problemes de salut. Aquesta obesitat pot ser la causa de moltes malalties associades, per aquest motiu és molt important fer una prevenció i una bona educació sanitària per frenar l’epidèmia del segle XXI, tal com l’anomena l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

L’obesitat es calcula amb un índex que, en funció del percentatge de greix corporal, sabrem si una persona té o no obesitat. Aquest índex s’anomena Índex de Massa Corporal (IMC).

taukla 1

 

L’obesitat pot derivar a altres malalties com:

taula 2

Per mantenir-nos en un pes ideal hem de realitzar exercici físic de forma regular, uns 40 minuts cada dia, menjar de forma equilibrada, evitant al màxim els aliments amb excessiva quantitat de sucres i greixos i augmentant el consum de fruita i verdura. També és important seguir un horari regular dels àpats que evitarà que piquem entre hores, recomanablement fer 5 àpats al dia. En aquest aspecte hem de subratllar que és molt important esmorzar adequadament i que cada esmorzar hi hauria d’haver una peça de fruita o un suc, llet i hidrats de carboni.

piramide-U101074219967vE-U203215831828cTF-620x600@abc

 

A la farmàcia pots trobar productes naturals que t’ajudaran a reduir la gana. En casos on l’obesitat és més severa s’ha de demanar ajuda al nutricionista o al metge.

 

Qualsevol dubte veniu a Farmàcia Costa Miralbell!! Fins la setmana que ve!

 

Núria Barceló (Farmacèutica) i Cristina Climent (estudiant de Farmàcia)