A la primavera, redueix els atacs d’asma!

Quan arriba el bon temps passem més hores a l’aire lliure i comencem a utilitzar roba de màniga curta. Al estar més exposats a l’exterior, les substàncies com el pol·len o altres factors externs, així com canvis que es produeixen en el nostre metabolisme, agreugen els signes i símptomes de les persones més sensibles.

Una malaltia molt habitual en temps de primavera és l’asma.

L’asma és una malaltia que provoca que les vies respiratòries s’inflin i es tornin més estretes. Això provoca una dificultat respiratòria, una opressió en el pit i tos. Aquesta dificultat respiratòria està causada per una inflamació de les vies respiratòries. Quan hi ha un atac d’asma els músculs que envolten les vies respiratòries es tensen i el seu revestiment s’inflama, fent que pugui passar menys aire al respirar.

La majoria de les persones amb asma tenen atacs separats per períodes asimptomàtics. Els atacs poden durar de minuts a dies, i alguns poden arribar a ser molt perillosos.

19346

 

A la primavera, els alts nivells de pol·len fan que les persones amb vies respiratòries sensibles tinguin més predisposició a patir atacs d’asma.

Com ho podem combatre?  Existeixen varis tractaments amb l’objectiu de controlar la inflamació de les vies respiratòries, evitar els al·lergògens i ajudar a la persona a que pugui fer una vida quotidiana. Per això existeixen dos tipus de medicaments:

  • Medicaments d’acció prolongada: per prevenir els símptomes per a persones que tenen un asma greu.
  • Medicaments d’alleujament ràpid: es prenen quan tens l’atac d’asma, o abans de fer exercici intens. Dins d’aquest grup trobem els broncodilatadors d’acció curta (inhaladors) i els esteroides orals (corticosteroides).

nino-asma-circulos

Tot i això, el més important es conèixer els al·lergògens que li provoquen el atac d’asma i saber quins són els símptomes que pateix per així donar un tractament quan abans millor.

Per a més informació vine i consulta’ns a Farmàcia Costa Miralbell.

 

Cristina Climent (Estudiant de Farmàcia)