El cabell i les seves alteracions

Categories:

 

Alguns problemes freqüents del nostre cabell son les descamacions cuir cabellut, la caiguda o alopècia i la dermatitis seborreica.

La caspa o pitiriasis es produeix per causes diverses com l’ estrés, les malalties, l’estil de vida, la pell seca constitucional o inclús els canvis d’ estació.

Existeixen dos causes principals de caspa, la caspa seca es mes freqüent en les dones i la caspa greix es mes freqüents en homes i adolescents.

Es aconsellable l’ús d’un xampú suau que no porti components massa agressius com el lauril sulfato i pel seu tractament que portin zinc, àcid salicílic o al·lantoïna, entre d’altres. No es aconsellable l’ús de xampús infantils, ja que el seu pH es de 7,3 i el pH del cuir cabellut adult es 5,5 , i a la llarga el desequilibrant. Es molt recomanable l’aplicació d’una loció anti-caspa per eliminar les descamacions.

En cas d’una alimentació desequilibrada es recomanable la ingesta d’aliments frescs així com peix blau i fruits secs pel seu contingut en vitamines i àcids grassos omega3 i omega6  o bé suplements per via oral que portin aquests omega, oli d’onagre, oliva,  borratja i llavors de lli.

La dermatitis seborreica es deguda a una sobre producció del fong malassezia, que causa inflamació i pot aparèixer en mes parts del cos. Normalment es tracta amb xampús a base de antifúngics com el Ketoconazol 2% i en casos moderats i greus amb locions de cortisona. Els tractaments no es poden abandonar de cop ni tampoc rentar-se el cabell amb massa freqüència per no patir el efecte rebot i que torni el greix. Es recomanable rentar-se amb aigua tíbia ja que l’aigua calenta estimula les glàndules sebàcies.

Afecciones del Cabello

 

Una altre alteració important es l’alopècia o la caiguda del cabell. L’alopècia te diferents orígens com la caiguda estacional, mes freqüent a la primavera i a la tardor, l’alopècia per tractaments químics o mecànics, com els tints, decoloracions o permanents.

L’alopècia androgènica es la mes comú, mes en homes que en dones i es hereditària, tenint mes importància el origen patern que el matern.  Un primer signe d’alopècia seria la seborrea. En les dones l’alopècia es mes freqüent desprès del part que apareix als 60-75 dies desprès del part en la que moltes vegades els cabells que es cauen son els que no s’han caigut durant l’embaràs per un reajustament hormonal i l’alopècia causada per la menopausa o el climateri. Una altre causa d’alopècia es la d’origen medicamentós amb medicaments antineoplàstics o per la gota. Aquesta caiguda es caracteritza per que es brusca, intensa i difusa. També pot ser d’origen immunològic.

El tractament de la caiguda capil·lar es a base de locions, xampús tonificants i de forma oral amb multi-vitamínics o bé medicaments reductors de l’ enzima 5alfa reductasa com la finasterida. El minoxidil al 2% per dones i el 5% en homes es la loció mes freqüent. Els resultats es comencen a veure en 3-6 mesos de tractament aplicant-ho totes les nits i fent conjuntament un xampú tonificant.


Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i amb finalitats analítiques. Conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes que podràs acceptar o no quan hi accedeixis. En fer clic al botó Acceptar, acceptes l'ús d'aquestes tecnologies i el tractament de les teves dades per a aquests propòsits.   
Privacidad