És el mateix un refredat que la grip? Aquí t’ho expliquem!

Categories:

En l’època de l’any en la que estem, moltes de les visites a la Farmàcia són per refredats o per processos gripals. Però de vegades no sabem si el que patim és la grip o simplement és un refredat comú. Saber diferenciar-los és important ja que si no es tracta correctament es podria disseminar a altres persones o, en el cas de la grip, els símptomes podrien empitjorar.

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s’encomana fàcilment d’una persona a una altre mitjançant gotes respiratòries de la tos o esternuts de persones infectades.

Mentre que el refredat és una malaltia lleu provocada per virus, on pot tenir alguns símptomes semblants a la grip però amb la diferència que al cap d’uns dies es cura sense tractament.Box of tissues

La grip i el refredat tenen una sèrie de diferències per les quals les podem diagnosticar. Tot i així també comparteixen una sèrie de símptomes que fa que moltes vegades no sapiguem el que tenim.

La principal diferència és que en la grip apareix febre elevada; mentre que en un refredat comú a vegades.

cuadre-grip-refredat

Una altre diferència que presenten és que el refredat pot aparèixer en qualsevol època de l’any i en pots patir entre 3-5 vegades a l’any. En canvi la grip sol aparèixer com a epidèmia normalment a  l’hivern i té vacuna per tractar-la.

Les dues són malalties causades per virus i, per això, no s’ha de prendre antibiòtic, ja què aquest serveix per matar als bacteris.

Tant per una malaltia com per l’altre és important prevenir-se bé, ja que les dues són molt contagioses. Una bona prevenció seria:

  • Menjar verdures típiques d’hivern i tardor i fruites en abundància
  • Evitar anar descalços o poc abrigats
  • Prendre algun suplement que ajudi a augmentar les defenses com ara: Vitamina C, equinàcia…

 

Per a més informació pots consultar-nos a Farmàcia Costa Miralbell.

Que tingueu una bona entrada d’any!

 

Cristina Climent (Estudiant de farmàcia), Celia García (Farmacèutica)

 

 

 

 

 

 


Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i amb finalitats analítiques. Conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes que podràs acceptar o no quan hi accedeixis. En fer clic al botó Acceptar, acceptes l'ús d'aquestes tecnologies i el tractament de les teves dades per a aquests propòsits.   
Privacidad