Què en saps dels medicaments genèrics?

Categories:

Avui en dia molta gent continua sense saber el significat d’un medicament genèric i, com a conseqüència, el què és i per quin medicament de marca el podríem substituir. És per això que utilitzar un genèric pot causar inseguretat alhora de prendre-se’l, ja que es tendeix a pensar que no és el mateix que el medicament de marca, que té menys efecte…

Un medicament genèric correspon a les sigles EFG (Especialitat Farmacèutica Genèrica). Aquest té la mateixa composició, dosi i forma farmacèutica (comprimits, càpsules, xarops, etc…) que el medicament original, amb marca. A més a més ha demostrat tenir la mateixa eficàcia i seguretat i, per tant, és bioequivalent al medicament original.

El medicament genèric està fabricat amb els mateixos controls que exigeixen les autoritats sanitàries que un medicament de marca, i es pot saber que és un genèric perquè el nom del medicament porta afegides les sigles EFG.

Aquests medicaments són bioequivalents, és a dir, actuen de la mateixa manera que el medicament original. Tant l’un com l’altre tenen els mateixos efectes i la mateixa qualitat i això està demostrat a través dels controls corresponents.

infografia_que_son_los_genericos31

La diferència que tenen els genèrics amb els medicaments de marca és el preu. Els genèrics són més econòmics, ja que no requereixen amortitzar costos de investigació.

El farmacèutic té capacitat legal per substituir, en consentiment del client, un medicament original pel seu genèric en la recepta, sempre que tingui la mateixa composició, dosi i forma farmacèutica.

La conclusió a la que podem arribar és que no s’ha de tenir por a utilitzar un medicament genèric, ja que és bioequivalent al medicament de marca i, a més a més, pot ser més econòmic.

Si  vols rebre més informació pots consultar-nos a Farmàcia Costa Miralbell!

Que tingueu unes bones festes de Nadal!!

 

Cristina Climent (Estudiant de Farmàcia)

 


Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i amb finalitats analítiques. Conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes que podràs acceptar o no quan hi accedeixis. En fer clic al botó Acceptar, acceptes l'ús d'aquestes tecnologies i el tractament de les teves dades per a aquests propòsits.   
Privacidad