Estabilitzadors de genoll. Torna a gaudir de l’esport!

Avui dirigim el blog a totes aquelles persones que pateixen problemes als genolls però que no volen deixar de fer esport, ja que és la seva via d’escapament de la rutina.photo-agency93acf18ffdb1107b7b83cbe80e9fb7ab415f6eb6a0fdf6148b46417720151127234721

El genoll és una part del cos molt important ja que ha de sostenir el pes del cos, desplaçar-lo quan caminem o correm i permetre’ns una gran varietat de moviments així com saltar, girar, fer canvis bruscs de direcció, etc. I és per això que l’hem de cuidar, sobretot si som persones molt actives.

Per tal de prevenir lesions hem d’entrenar i escalfar abans de fer un exercici més intens. Tot i així, a vegades ens podem fer mal i caldria acudir al metge.

Des de la farmàcia us podem aconsellar diferents complements destinats a la prevenció de possibles lesions i/o productes que ajudin al genoll a l’hora de fer exercici en aquelles persones que ja hagin patit o estiguin patint problemes en aquesta articulació.

Un dels productes més recomanats són els estabilitzadors de genoll, com el de la gama Farmalastic Sport de laboratoris Cinfa. Es tracta d’un producte ortopèdic especialment dissenyat per a esports de moviment uni- i multidireccional. Aquest estabilitzador aporta una subjecció de la ròtula sense constricció ni pressió, i alhora permet una òptima llibertat de moviments. Gràcies a la seva tecnologia ultra-lleugera pesa menys de 60 grams, cosa que ens permet gaudir més de l’activitat esportiva que es dugui a terme.

L’estabilitzador ens ajuda a alleujar el dolor i ens proporciona una major sensació de seguretat, cosa que ens permet continuar amb l’exercici. Si ajudem al genoll afectat podem evitar la sobrecàrrega de l’altre genoll, i així podem prevenir altres lesions.

20161210_111035

 

 

Tot i així aquest producte no està indicat en casos de patologies majors com: arteritis, varius greus i seqüeles de flebitis o edemes. En aquestes situacions s’ha d’acudir al metge. Tampoc es pot utilitzar si s’utilitzen mitges de compressió, sobre ferides obertes o quan s’està parat, és a dir, assegut o agitat.

Des de la Farmàcia t’aconsellem que portis un estil de vida saludable, fent exercici físic de forma regular, realitzant exercicis d’escalfament previs, fer una dieta adequada, hidratarse abans, durant i després de fer l’exercici. També és important que aquelles persones que realitzin activitat física amb freqüència, es cuidin bé els peus i utilitzin genolleres si han patit lesions prèvies.

 

Per a qualsevol dubte vine a consultar-nos a Farmàcia Costa Miralbell.

Núria Barceló (farmacèutica) i Cristina Climent (Estudiant de Farmàcia)