Grip!!

El virus de la Grip, el trobem sobretot en ambients freds i secs, això fa que sigui més habitual patir la malaltia durant l’hivern.

Hem de destacar que es tracta de un virus molt contagiós.

El virus de la grip canvia cada any de forma, fa mutacions cada any, per això la vacuna de la grip és diferent cada temporada.

Els símptomes principals de la grip són:

–          Febre

–          Malestar

–          Tos seca

–          Mal de coll

–          Congestió nasal

–          Cefalea (mal de cap)

–          Dolor articular

La grip la es diagnostica bàsicament pels símptomes.

Haurem d’anar a la consulta mèdica en els següents casos:

–          Majors de 65 anys

–          Malalties cròniques

–          Embarassades

–          Nens petits

–          Sempre que l’estat del pacient ho requereixi.

Es contagia molt fàcilment per esternuts, tos i parla, gràcies a les petites partícules que es desprenen d’aquestes activitats. També per superfícies i objectes.

Per tan cal extremar les precaucions en el cas de tenir la grip, per tal de no passar-la a altres persones amb mesures sobretot d’higiene, com cobrir la boca amb un paper o mocador, llençar els mocadors usats a la brossa i sobretot rentar-se les mans.

Trobem quatre fases en la malaltia de la grip:

  1. Contagi , quan el virus entre en contacte amb les cèl·lules del nostre cos.
  2. Incuabació, lel virus es reprodueix ràpidament.
  3. Febre, quan les defenses del nostre propi cos lluiten contra el virus
  4. Curació

Existeix una vacuna contra la grip i és recomanable sobretot en persones majors de 65 anys, en pacients amb malalties cròniques de pulmons, cor, ronyó i fetge. També persones amb diabetis. I persones que poden transmetre la grip a persones incloses entre els pacients de risc a patir complicacions (cuidadors, personal sanitari…)

També existeix un grup de persones que no s’han de vacunar com son les embarassades, els pacients amb febre, i pacients amb al·lèrgia a proteïnes de l’ou.

El tractament de la grip serà bàsicament repòs en llit, alguns medicaments antigripals per reduir-ne els símptomes i altre remeis naturals com el que vam mencionar en el post anterior, equinàcia. Però en cap cas ús d’antibiòtics, ja que estem parlant de un virus i no de un bacteri.

 

Tags: