Ibuprofèn o Paracetamol? Què em prenc?

El Ibuprofèn i el Paracetamol són dos dels medicaments més comuns i usats en la nostra societat. Tots els tenim a les nostres cases i de vegades no sabem quin és millor  per utilitzar depenen del dolor que patim. Ara us explicarem què és cadascun.

  • Paracetamol: és Analgèsic i Antipirètic, és a dir, està indicat pel dolor i la febre. Està indicat per dolors que no impliquin inflamació com el mal de cap, d’óssos, per la febre i pel malestar general que acompanya a la grip.
  • Ibuprofèn: és Analgèsic, Antipirètic i Antiinflamatori, és a dir, està indicat pel dolor, la febre i la inflamació. Està indicat pel mal de cap moderat, dolor menstrual, dolor dental, mal de coll, dolor muscular i lesions com esquinços.

Ja veiem que la principal diferència que tenen és que el Ibuprofèn és un antiinflamatori, mentre que el Paracetamol no. A partir d’aquí ja ens podem basar en quin utilitzar i quin no.

parqacetamol i ibu

Tant el Ibuprofèn com el Paracetamol s’han de prendre 3 cops al dia, és a dir, cada 8 hores. Però aquests no es poden prendre a la vegada, sinó que s’han d’alternar cada 4 hores entre ells.

Les dosis en comprimits de Ibuprofèn són de 600mg (la més comuna) i de 400mg. Mentre que de Paracetamol en tenim de 1g, de 650mg i de 500mg. Tant un com l’altre estan en format líquid per als més petits. Hem de saber que si en tenim prou amb les dosis més baixes no hem d’usar les altes, ja que així reduïm els efectes adversos i protegim el nostre cos.

També hem de tenir en compte que el Ibuprofèn és millor administrar-lo juntament amb menjar, ja que així disminuïm el risc de formació d’úlceres a l’estomac.

 

Per qualsevol dubte veniu a la Farmàcia Costa Miralbell.

Bon cap de setmana!!!

 

Cristina Climent (Estudiant de farmàcia)