No saps com protegir-te dels mosquits?

Ja ha arribat la calor i amb ella els mosquits, aquells petits insectes que no ens donen un estiu tranquil! Per això em de saber com els podem evitar i què és el que podem fer si ens piquen.

I per què ens pica i se’ns inflama?

Quan el mosquit s’alimenta xuclant la sang, el que ens causa la inflamació al voltant de la picada és la seva saliva. Aquesta conté una proteïna amb propietats anticoagulants, que s’introdueixen en el nostre torrent sanguini en el moment de la picada. Aquesta proteïna impedeix que les plaquetes formin un coàgul i així la sang pot continuar fluint. Això provoca que el mosquit pugui xuclar la sang amb més facilitat. En aquest moment el nostre sistema immune reconeix a les proteïnes com a cossos estranys i alliberen histamina. És així com el voltant de la picada s’inflama, s’envermelleix i dóna picor i la sensació d’ardor.

picaduras-de-mosquito-tigre

I què fem quan ens pica un mosquit?

  1. Primer de tot s’ha de netejar bé la picada, amb aigua i sabó.
  2. Tot seguit podem aplicar sobre la picada una crema de calamina o hidrocortisona  per calmar la picor i reduir la inflamació.
  3. També podem posar-nos gel sobre la picada
  4. L’última opció és l’aplicació d’un antihistamínic per així reduir la inflamació i la picor.

Des de la Farmàcia Costa Miralbell et podem recomanar una sèrie de solucions per evitar que ens piquin els mosquits o bé per poder calmar les molèsties que produeixen.

  • Repel·lents, a base de citronella, una potent planta anti-mosquits. Aquests poden ser d’ambient, de roba o es poden aplicar a la pell, tenint precaució sobretot amb els més petits. També existeixen en forma de polsera, per a que els nens la puguin portar sempre a sobre.
  • L’ús de mosquiteres, per evitar que entrin dins dels espais tancats.
  • Per a quan ens piquin, podem utilitzar les cremes i locions esmentades anteriorment per així disminuir el malestar que ens pot produir la picada.

Així que ja saps, si vols tenir un estiu lliure de picades, protegeix-te contra els mosquits!!

 

Per a qualsevol dubte vine a Farmàcia Costa Miralbell! Que tingueu un bon dissabte!!

 

Cristina Climent (Estudiant de Farmàcia)