També m’he de protegir els cabells del sol?

El nostre cabell està format per proteïnes (com la queratina), lípids, aigua, sals i altres substàncies. Els lípids i l’aigua envolten la superfície del cabell i la protegeixen. alhora estan coberts per unes escames que al ser agredides es separen entre sí i es perden aquests dos components importants del cabell.

Què pot danyar el cabell?

  • Els raigs ultraviolats: fan que l’aparença i la textura del cabell es modifiquin, obre les puntes i aclareix el color, el deshidrata i fa que es trenqui més fàcilment, a més a més, altera la composició del cabell.
  • La sal del mar: produeix una deshidratació i irrita el cuir cabellut.
  • El clor de les piscines: despigmenta el cabell.
  • El vent: accelera la deshidratació.
  • La humitat
  • etc.

Tot això pot fer cremar el cabell, fer-lo més fràgil, més deshidratat i que perdi color. A més a més s’ha de tenir en compte que els cabells clars i els tenyits o decolorats són més sensibles a tots aquests agents.

Però no et preocupis! No fa falta que portis sempre el cabell tapat a la platja o a la piscina, només cal que segueixis aquests quatre passos:

  1. Protecció solar capil·lar.
  2. Xampú rehidratant.
  3. Mascareta reparadora.
  4. Spray reparador after-sun.

Productes recomanats: Gamma Phytoplage dels laboratoris Phyto. Aquests productes no només et protegeixen del sol sinó que també ho fan de l’arena, l’aigua, la sal i el clor. T’ofereixen dos tipus de protectors solars capil·lars, per a cabells normals o secs; o per a cabells ultra-secs i danyats. També tenen el tractament after-sun: xampú + mascareta  + spray  reparador perfecte per després de la platja!

Així que no ho dubtis, aquest estiu llueix un cabell ben cuidat i protegit!

20170520_12484920170520_124832

Farmàcia Costa Miralbell

Núria Barceló (Farmacèutica) i Cristina Climent (Estudiant de Farmàcia)