No saps com solucionar la vista cansada?

La vista cansada o presbícia és un dels grans inconvenients més freqüents entre la població. No es coneix ben bé la causa però els professionals asseguren que aquesta patologia va associada a l’edat. Sol aparèixer entorn els 45 anys.

Tothom coneix la seva existència, però sabem el què és?

La vista cansada és una disminució de la capacitat d’enfocament de l’ull. Això provoca una pèrdua de nitidesa en la visió de prop. Amb l’edat el cristal·lí es va endurint, cosa que fa que perdi la seva elasticitat. El cristal·lí és molt important, ja que és la lent natural de l’ull i té la capacitat d’acomodació, és a dir, d’enfocar objectes segons la distància en que es troben.presbiopia

Al ser un problema que està associat al envelliment de l’ull, la presbícia no es pot prevenir. Per tant és important fer-se revisions periòdicament a partir dels 40 anys.

Els principals símptomes que poden aparèixer són:

  • Fatiga ocular, com per exemple quan s’està moltes hores davant d’un ordinador
  • Mal de cap, al forçar la vista
  • Necessitat d’una major il·luminació per a llegir
  • Visió borrosa de prop
  • Sensació de que les lletres s’entremesclen

La manera més comuna de corregir aquest problema és començar a utilitzar ulleres de visió, havent-hi anat abans a un especialista per ajustar-se a la millor graduació per a cada persona. Des de la Farmàcia et recomanem unes ulleres per a llegir, sempre hi quan la graduació estigui aprovada per un oftalmòleg.

IMG_20170610_151023_759

Les ulleres de lectura graduades ajuden a alleujar els problemes lleus de vista cansada, milloren el teu benestar visual i redueixen els símptomes esmentats anteriorment. Per tant escull la més adequada per a tu i millora la teva salut visual!

 

Per a qualsevol dubte visita’ns a Farmàcia Costa Miralbell! Que passeu un bon dissabte!

 

Cristina Climent (Estudiant de Farmàcia) i Celia García (Farmacèutica)