No et cremis! Si ho fas, segueix aquests consells.

Ja esteu preparats per la revetlla de Sant Joan? Si és així heu de saber què fer en cas de cremar-vos. Tot i així si compreu petards heu d’anar amb molta precaució a l’hora d’usar-los.

petardo

Del que parlarem avui és de les cremades lleus, ja que si fos una cremada de més gravetat s’ha d’acudir al metge. També si s’ha cremat un infant.

Primer de tot, en qualsevol cas, s’ha d’apartar a la persona del focus causant de la cremada i retirar-li la roba (si no està molt enganxada) i les joies, sempre que la nostra integritat no corri perill.

Quan la cremada és més superficial i no hi ha butllofes, es recomana rentar la ferida amb aigua tèbia i sabó durant uns 10-20 minuts, per calmar el dolor i eliminar agents nocius  que la puguin infectar. Quan estigui neta s’ha d’eixugar i tapar-la amb una gasa. Després, quan la zona ja estigui freda, podem aplicar una crema hidratant o àloe vera. Per evitar infeccions posarem una pomada antibiòtica, com la Silvederma o el Furacin.

img_como_actuar_ante_una_quemadura_24751_300_150

Ara bé, si surt butllofa el primer que s’ha de fer és evitar tocar-la i sobretot no trencar-la, ja que sinó podria aparèixer una infecció. Aquesta s’ha de desinfectar i netejar bé. Però si la butllofa es trenca, s’ha de seguir el mateix procediment que el tractament d’una ferida, és a dir, netejar-se les mans amb aigua i sabó prèviament i tot seguit aplicar un antisèptic. Després s’ha de retirar la pell morta del voltant de la ferida amb molta cura i seguidament tornar a desinfectar la ferida i tapar-la amb una gasa suau.

Segueix els nostres consells aquesta revetlla, però sobretot ves amb molt de compte a l’hora de manipular petards!

Per a qualsevol dubte consulta’ns a Farmàcia Costa Miralbell. Que tingueu una bona revetlla!!

 

Núria Barceló (Farmacèutica) i Cristina Climent (Estudiant de Farmàcia)