No!!! Tinc polls… 🙁

Categories:

A l’estiu, a la farmàcia, molt sovint veniu a preguntar-nos pels polls, ja que és una època de l’any en que són molt habituals.

La infestació per polls es coneix com a pediculosi. Aquesta és considerada la malaltia parasitària amb més casos al any. És freqüent en nens en edat escolar, ja que contagi és més fàcil degut als seus  hàbits de relació i joc entre ells, però això no vol dir que no ho pugui patir una persona adulta.

Els polls s’adhereixen al cabell i s’alimenten de la sang que xuclen del cap. La sensació de picor ve produïda per la saliva que excreten aquests paràsits. Això fa que no puguem evitar rascar-nos, cosa que ens irrita el cuir cabellut i, fins i tot, es podria produir una petita infecció bacteriana que augmentaria el malestar. Els polls es reprodueixen amb rapidesa i posen ous que queden fortament adherits a la base del cuir cabellut, aquests són els que més es veuen perquè són blancs. El diferenciem de la caspa ja que les llémenes no es desprenen amb facilitat.

Si algú a casa té polls hem de prendre un seguit de precaucions:

  • No compartir el raspall del cabell, ni les gomes o cintes per fer recollits, o les bufandes i les gorres
  • Rentar els llençols i les tovalloles que utilitzi la persona infestada per polls, també la seva roba. A més a més aquesta roba s’ha de rentar a més de 50ºC.
  • Els polls NO salten de cap a cap, només es transmeten per contacte directe, així que no recolzem el cap amb el de la persona que en tingui
  • Es pot utilitzar arbre del te com a preventiu, és un bon repel·lent d’aquests paràsits! No utilitzeu una loció amb insecticida com a prevenció.

Quins tractaments hi ha per eliminar els polls?

  • Locions i xampús amb permetrina a l’1-1,5%. Bloqueja el sistema nerviós del paràsit i li provoca una paràlisi que produeix la seva mort. El temps d’aplicació és d’uns 10 minuts.
  • Silicones com la dimeticona entre el 4 i el 5% de concentració fins al 96%. Aquestes asfixien al paràsit ja que formen una pel·lícula sobre aquest i l’immobilitzen.
  • També podem trobar presentacions amb miristat d’isopropil que obstrueix la tràquea dels polls.
  • Productes naturals fet a base d’olis essencials, com el ylang-ylang i l’arbre del te.
  • Durant anys s’ha utilitzat també el vinagre que fa desprendre el poll del cabell.

Tots els tractament s’han d’utilitzar seguint les instruccions del fabricant, s’han d’utilitzar pintes especials per treure també manualment les llémenes i  s’ha de repetir el tractament als 15 dies, que és el temps que tarden els polls a sortir dels ous.

28287-iZ4QqMn0XyLkBW5E-s-

Vine a la farmàcia i t’aconsellarem el millor producte per a tu!

Feliç dissabte,

Cristina Climent (estudiant de farmàcia) i Núria Barceló (farmacèutica).

 


Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i amb finalitats analítiques. Conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes que podràs acceptar o no quan hi accedeixis. En fer clic al botó Acceptar, acceptes l'ús d'aquestes tecnologies i el tractament de les teves dades per a aquests propòsits.   
Privacidad