Què hem de saber de la pressió arterial?

Categories:

Avui us parlarem sobre la pressió arterial. Aquesta es probablement una de les mesures  que més es fan a l’oficina de farmàcia.

Tenir un control de la pressió arterial és la millor manera de controlar una de les malalties més freqüents de la nostra societat, la hipertensió arterial. La pressió arterial (pressió de la sang a les artèries) varia naturalment en funció del ritme del teu cor.

Es mesura per dos xifres:

  • La pressió sistòlica: és la més elevada. És quan el cor es contrau i envia la sang dins les artèries.
  • La pressió diastòlica: és la més baixa. És quan el cor es relaxa i s’omple de sang procedent de les venes.

La pressió arterial normal ha de ser inferior a 14/9. S’ha de tenir en compte que per diabètics no ha de sobrepassar els 13/8.

rangos-presion-arterial

Ara bé, si veniu a la Farmàcia a prendre’us la tensió i surten xifres més elevades a les anomenades anteriorment durant un període de temps de forma contínua, pot ser que es pateixi hipertensió arterial. En aquest cas s’haurà de consultar al metge per veure el grau de hipertensió i establir un bon tractament.

La hipertensió arterial (HTA) és una prova d’esforç pel teu cor. La pressió molt forta de sang dins les artèries cansa el cor molt abans, ja que fa que treballi molt més. La HTA afavoreix el dipòsit de greix sobre la paret de les artèries, cosa que pot provocar molts problemes en el futur.

La millor manera de lluitar contra la hipertensió arterial és adoptar una vida sana i saludable! Aquí us deixem uns consells:

  • Procura perdre pes
  • Reduir en consum de sal
  • Reduir el consum d’alcohol
  • Menjar fruita, verdures i disminuir el consum de greixos
  • Fer exercici de manera regular
  • No oblidar prendre’s els medicaments prescrit pel metge en cas que ho necessiti
  • Controlar la pressió arterial

 

Per a qualsevol dubte veniu a Farmàcia Costa Miralbell! Que tingueu un bon cap de setmana!!!

 

Celia García (Farmacèutica) i Cristina Climent (Estudiant de Farmàcia)


Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i amb finalitats analítiques. Conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes que podràs acceptar o no quan hi accedeixis. En fer clic al botó Acceptar, acceptes l'ús d'aquestes tecnologies i el tractament de les teves dades per a aquests propòsits.   
Privacidad