Resistència a antibiòtics, què és?

Avui us volem parlar dels antibiòtics, concretament de la resistència a aquests, una de les amenaces actuals cap a la salut pública. Cada cop existeixen més infeccions on el tractament d’aquestes es complica degut a la pèrdua d’eficàcia dels antibiòtics, causada per la resistència a aquests.

172-bacterias-verano

Però, us estareu preguntant què és la resistència als antibiòtics?

Doncs és la pèrdua de l’eficàcia d’aquests medicaments degut a que amb el seu ús, tot i que es destrueixin bacteris causants de la infecció, alguns d’aquests tenen la capacitat de sobreviure i reproduir-se, de tal manera que va augmentant la població de bacteris resistents a l’antibiòtic. Amb l’ús inadequat d’aquests fàrmacs potenciem el creixement d’organismes resistents. Perquè ho entengueu millor us deixem el link d’un vídeo que hem trobat al Youtube molt interessant i que ens ho explica molt bé: Bacterias, Antibióticos y Resistencia | “Cuéntaselo a tus padres” SEBBM

descarga

Quan està indicat prendre’s un antibiòtic?

Els antibiòtics són medicaments indicats per combatre infeccions bacterianes. En el cas d’una infecció vírica aquests no tenen efecte. A més a més, per saber si tenim una infecció per bacteris hem d’acudir al metge, aquest serà el que ens indicarà si hem de prendre o no un antibiòtic. També cal recordar que el tractament s’ha de seguir tal i com pauta el metge i s’ha de fer fins al final, tot i que ja ens trobem bé.

Per tant, no us estranyeu quan a la farmàcia us demanem una recepta per poder-vos donar aquest tipus de medicament. Ho fem per preservar la vostra salut.

 

Per a qualsevol dubte consulteu-nos a Farmàcia Costa Miralbell. Que tingueu un bon cap de setmana!!!

 

Núria Barceló (Farmacèutica) i Cristina Climent (Estudiant de farmàcia)