Què passa si un medicament interacciona amb l’alcohol?

Categories:

Normalment en els prospectes dels medicament consta l’advertència de no prendre’l amb alcohol, encara que molts cops no li donem importància. Hem de tenir en compte que en molts d’aquests medicaments si interaccionen amb l’alcohol el risc de patir reaccions adverses és més alt i perillós i, per tant, hem de vigilar.

La barreja de l’alcohol amb alguns medicament pot provocar des de vòmits, mal de cap, cansament… fins a pèrdua de la coordinació o de la consciència, entre d’altres. A més a més d’aquestes reaccions, l’alcohol també pot disminuir l’acció terapèutica del medicament fins a anul·lar-la i fent que es converteixi en un dany tòxic pel cos.

Molts dels medicaments que poden interaccionar amb l’alcohol són d’ús comú i no ho sabem. A més a més, algunes plantes medicinals també poden reaccionar amb aquest.

Hem de saber que el alcohol, generalment, afecta més a les dones que als homes, ja que elles tenen més risc de desenvolupar problemes amb l’alcohol. A les dones el nivell d’alcohol en sang arriba a nivells més alts que en els homes havent-hi begut el mateix. Això passa perquè la dona té menys aigua dins de l’organisme que l’home i, per tant, l’alcohol es troba en més concentració. També hem de vigilar amb la gent gran, ja que són els més propensos en patir les reaccions adverses degudes a la interacció entre l’alcohol i els medicaments. Quan ens fem grans disminueix la velocitat de metabolisme de l’alcohol, per tant, aquest està més temps dins del cos. A part, sol coincidir que les persones grans poden prendre més d’un medicament alhora, i això fa que el risc encara augmenti més.

Ara a continuació us mostrarem una taula amb els principals medicaments d’ús comú i les reaccions adverses que produeixen al interaccionar amb l’alcohol:

cuadrocuadro 2

 

Per a qualsevol dubte consulta’ns a Farmàcia Costa Miralbell! Que passeu unes bones festes de la Mercè!!!

 

Cristina Climent (Estudiant de Farmàcia) i Celia García (Farmacèutica).

 

 


Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i amb finalitats analítiques. Conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes que podràs acceptar o no quan hi accedeixis. En fer clic al botó Acceptar, acceptes l'ús d'aquestes tecnologies i el tractament de les teves dades per a aquests propòsits.   
Privacidad