S’apropa la primavera i, amb ella, les al·lèrgies!

Categories:

Ara que arriba la primavera comencen ha haver-hi els primers casos d’al·lèrgies estacionals. Aquestes són molt comunes entre la població i se li ha de posar remei, ja que poden arribar a ser molt molestes.

L’al·lèrgia és una reacció d’hipersensibilitat del teu sistema immune cap a un al·lergen, és a dir, alguna substància que per si sola no causaria ninguna reacció (com per exemple el pol·len, àcars de la pols, espores,aliments, picades d’insectes, caspa d’animals…).

Quan es produeix l’al·lèrgia, el sistema immunitari identifica a l’al·lergen com un invasor del organisme i és en aquest moment quan es produeix una resposta del cos. Però pel fet de lliurar-se del invasor, el sistema immune desencadena una sèrie de reaccions inflamatòries i símptomes, que són els que nosaltres identifiquem com l’al·lèrgia. Alguns dels signes i símptomes més comuns són:

  • Congestió nassal
  • Esternuts
  • Degoteig nassal
  • Picor del nas
  • Llagrimeig i picor en els ulls

Hi ha molts mètodes per tractar una al·lèrgia, on primer de tot el que podem fer és evitar el contacte amb aquest si és possible.

  • Corticoides nassals: tenen una acció antiinflamatòria i ajuden a controlar la reacció del cos als al·lergens presents en el medi ambient.
  • Antihistamínics orals, oculars i nassals: bloquegen la unió de la histamina amb el seu receptor, per així evitar la producció de símptomes.
  • Descongestius nassals i oculars: produeixen una vasoconstricció a nivell local, fet que produeix una descongestió.
  • Immunoteràpia: consisteix en administrar una dosi creixent i gradual del desencadenant al·lèrgic sensibilitzat amb l’objectiu de millorar els símptomes associats amb l’exposició del mateix.
  • Altres opcions: solucions salines, tiretes nassals.

Els símptomes més freqüents de l’al·lèrgia es troben a la cavitat nassal i, és per això, que des de la Farmàcia et recomanem el següent tractament: Flonase spray nasal.

Pack_Bottle_Lockup_60[1]

Flonase és un tractament d’acció local que alleuja els símptomes associats a la rinitis al·lèrgica. Està compost per Propionat de fluticasona, que actua bloquejant  6 substàncies inflamatòries principals del nostre cos, inclosa la histamina, proporcionant un alleujament eficaç.

Al actuar directament a la cavitat nassal no produeix somnolència i el seu efecte dura fins a 24 hores. El seu ús és per adults a partir de 18 anys, i no és apte per a embarassades. Una polvorització a cada orifici nassal al dia és suficient, però si els símptomes no es redueixen és pot augmentar fins a 2 cops al dia.

Si vols rebre més informació no dubtis en visitar-nos!

 

Cristina Climent (Estudiant de Farmàcia) i Celia Garcia (Farmacèutica)

 

 

 

 

 

 


Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i amb finalitats analítiques. Conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes que podràs acceptar o no quan hi accedeixis. En fer clic al botó Acceptar, acceptes l'ús d'aquestes tecnologies i el tractament de les teves dades per a aquests propòsits.   
Privacidad