A la tardor podem notar que se’ns cau amb més freqüència el cabell i, per tant, tendim a preocupar-nos. Però molts cops es tracta d’una pèrdua natural i passatgera, on el cabell es renova i al cap d’uns mesos es restableix. Sabies que una persona sana perd uns 100 cabells al dia?
Ens hem de preocupar quan aquesta caiguda és més abundant que l’habitual. Si ens trobem en aquesta situació hem de saber distingir si es tracta d’una caiguda estacional o una caiguda crònica.
- La caiguda estacional es sol donar en èpoques d’estrès i no cau d’una zona del cap en concret.
- La caiguda crònica és més freqüent en homes que en dones i és localitzada. També pot afectar a algunes dones, sobretot en la menopausa o en l’embaràs.
Consell 1: hauríem d’evitar els xampús i mascaretes que porten alt contingut en silicones, ja que aquestes taponen els bulbs d’on surten els cabells. Quan a aquests bulbs no els arriba prou irrigació sanguina, conseqüentment no els arriba prou nutrients i el cabell no pot créixer.
Consell 2: cuida la teva alimentació. Evita aliments greixosos i el sucre en excés ja que provoquen inflamació i un bulb capil·lar inflamat tampoc rep la nutrició adequada pel seu bon funcionament.
En tots els casos, podem utilitzar diferents productes per enfortir el nostre cabell i, fins i tot productes que fan créixer cabells nous.
Els xampús i els complements alimentosos destinats a combatre la caiguda del cabell ajudaran a enfortir-lo i a evitar que caigui en excés. Si el que volem és estimular el creixement de cabells nous haurem d’utilitzar ampolles durant un mínim de 3 mesos i reposant durant els 3 mesos següents, podent repetir el tractament les vegades que sigui necessari.
Des de la Farmàcia Costa Miralbell us aconsellem la gamma anticaiguda dels laboratoris Phyto. En aquesta marca trobareu gran varietat de productes que s’adapten a cada tipologia de cabell.
Que tingueu un bon cap de setmana!!!
Cristina Climent (estudiant de farmàcia) i Núria Barceló (farmacèutica).